Godmorgon alla fina! Här sitter jag helt uppskruvad efter lång natts sömn. John Blund lämnade mängder av mångrus efter sig kring mina ögon och jag befarar det värsta, att allergin är på ingång. Men jag får väl vara glad så länge det vara, men tanke på att jag inte känt av det tidigare i vår. Pling. Pollen och gräs. Hur som haver. Martin ligger än och snosar han. Jag tänkte vänta med att äta frukost tills han kliver ur sängen, gemensamma frukostar ska man ju trots allt ta vara på. Framåt elva ska jag bege mig ner mot Avenyn. Fröken fräken ska nämligen, första gången i hennes historia, gå och rösta. Jag tycker hela den är politikmojängen är så intressant. Jag känner mig mer eller mindre som ett barn då jag frågar vad alla andra tycker och tänker. Det där med att det är tabubelagt att prata om det, förstår jag faktiskt inte. Det är ju trots allt bara åsikter och andras åsikter kära ni, kan man lära sig mycket av. Jag har noga följt olika debatter på tv:en det senaste och letat mig fram i internetdjungeln med hopp om att finna vad jag står för. Det har inte givit mig mycket till insikt. Men igår sa min kollega något fint. Jag röstar för Sverige, inte för mig själv. Sedan om det i längden och i praktiken blir lika underbart som det låter, blev jag trots allt inspirerade. Så nu har jag ställt mig själv frågan, Linn min kära, vad tycker du att Europa behöver? Jag behövde egentligen inte ens ställa frågan innan jag visste svaret. För mig är det givet att F! ska få min röst och det behöver jag inte sticka under stolen med. Även om jag inte håller med de i allt, vet jag att deras ståndfrågor och värderingar behövs i EU. Så ja, oavsett vad ni tycker, strunta inte i att gå och rösta. Det vi har i vårt land i rätt unikt. Att slänga iväg ett röstkort som en andra människor runt om i världen hade dött för att få, är enligt mig, bland det fulaste man kan göra. Argument som jag kan inte och politik är tråkigt håller inte. Med lite nyfikenhet kommer man långt och svaren finns trots allt inom oss.
 
Se möjligheten, att vi, har rätten att påverka vilket samhälle vi vill leva i. 

Amanda

de är eget val om man vill rösta eller inte, är man inte ett dugg intresserad av politik och knappt är inläst på politik ska man inte känna sig tvingad av att rösta :)
Hör av många som ser allt negativt bara för att nån inte röstar vilket inte är så schysst, för det är ens eget val vad man gör.

Svar: Min personlig åsikt är att vi som ändå har möjligheten bör rösta.
Linn Carlsson | Fotograf

2014-05-24 @ 14:22:03
lämna ett avtryck i bloggens hjärta


« vem är du? hänger du här ofta?


« din e-postadress? lugn och fin, det är bara jag som ser den.

« har du en egen blogg, hemsida eller något annat dylikt?

nå, vad ville du säga mig?