Söndag var en riktigt söndag. Inte nog med att jag ugglade hela natten och inte reagerade på tiden först när Latjolajban drog igång - så tog jag mig inte utanför lägenheten på hela dagen. Tragiskt kan tyckas. Men det var faktiskt ganska skönt. Sen så överdriver jag heller inte om jag skulle kalla mig för zoombie. Hade så pass gigantiska påsar under ögonen att det såg som om jag var blåslagen. Men men. Tog under dagen istället med leveranser som inte kommit iväg och framåt kvällen kom vänner hit på en fika. Så jag lagade en banankaka. Tänkte att det var ett ypperligt tillfälle att återigen fota lite nam-nam. Men det hann bli mörkt innan kakan var klar och istället för ett trevligt dagsljus - fick jag använda mig av ljuset från lysröret i taket. Så kan det bli ibland. Den var iallafall god och det är väl huvudsaken. Tsss... Nä, huvudsaken är att det blir bra bilder.
 

Här är recpetet för de som vill ha det:  
Kakstorlek: Min jättestora form. Skoja, den är lagom.

200 g smör
5 st ägg
4 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
4 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 krm salt
5 st väl mogna bananer (sådana jag alltid kastar, för att jag vill äta de gul-gröna)
6 dl vetemjöl
2 dl mjölk
0,5 dl filmjölk
1 näve hackade mandlar


Och så gör ni såhär:

Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en form, kasta ner hälften av de hackade mandlarna. Vispa ägg och socker pösigt. Ta elvispen för din egen skull.Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och vispa till en jämn smet. Skala och mosa bananerna ordentligt. Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet. Rör inte längre tid än att det är blandat ordentligt.Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 50 minuter. Låt kakan svalna några minuter. Sedan kan man om man vill stjälpa upp den på ett fat och lägga formen över och låta svalna. Det gjorde inte jag. Så kakan gick lite sönder. Därefter garnerade jag med lite extra kanel, mandlar och florsocker. 
 

evelina

Men åh, tusen tack snälla du!

Måste få säga dina bilder är ju helt magiska. Så himla duktig! Du har särskilt en del porträtt som jag tycker är helt, helt STUNNING! Wow!


Svar: Men vad glad jag blir, tack så hemskt mycket!
Linn Carlson | Vardagskonstnär

2014-12-01 @ 16:38:50
URL: http://evelinaronnback.blogg.se/
Johanna

Gott!

2014-12-01 @ 19:43:18
URL: http://www.jojosmind.blogg.se
Johanna

Gott!

2014-12-01 @ 19:43:18
URL: http://www.jojosmind.blogg.se
lämna ett avtryck i bloggens hjärta


« vem är du? hänger du här ofta?


« din e-postadress? lugn och fin, det är bara jag som ser den.

« har du en egen blogg, hemsida eller något annat dylikt?

nå, vad ville du säga mig?